Mötesledare på Gudstjänst

Temat för predikan var ”att dela tron” och jag var egentligen inte färdig med något i morse när jag tog mig till kyrkan. Ibland är det så och då väljer jag att lita på att jag kommer att kunna sätta ord på spontana idéer när jag väl står där med mikrofonen i handen. Idag tiltade hjärnan lite och jag kom ihåg att temat var ”Att dela …” men vad som ska delas är en helt annan fråga. 🙂 Tappade ett självklart ord: Att dela TRON. Så det kan gå. Men det löste sig. Jag höll en inledning som fungerade rimligt, lyssnade på en härlig predikan fylld av värme och kärlek men också tydlighet. Därmed kom nästa halva – min egen livsberättelse förpackad i lite mjukare formuleringar och kortare drag till mig. Jag vågade. Totalt blev det väldigt bra. Några sånger ”gamla segertonersånger” – var också en del av Gudstjänsten.

Viktigast av allt är egentligen bönen och relationen till Gud. Vi bad förstås för situationen i världen, Ukrainas befolkning/ledarskap mm. Fika och sedan medlemsmöte. Idag har jag varit aktiv.

Igår kom Je och Me och hälsade på. Idag kom Je en extra sväng och hälsade på.