Närmar sig jul

Det närmar sig jul. Det närmar sig också andra förändringar.

Julen blir främst hemma, men den 26/12-21 ska vi fira lilla julafton med mina barnbarn och min dotter, med partner. Det blir roligt.

Förändring:
Det är rätt svårt med förändringar, men nu börjar det kännas bättre och bättre att jag ska gå in i ett nytt kapitel, nya arbetsuppgifter, väcka upp en annan del av min kompetens. Det är samtidigt lite skrämmande, utmanande, men rätt i tid. Jag kommer att sakna mina nuvarande kollegor, det arbetssättet vi har arbetat fram och patientarbetet, men är 150% säker på att jag kommer att trivas i det nya som kommer när jag väl har lärt mig något varv. Vet också om att det finns en introduktionsplan för när jag börjar på rehabiliteringsmedicinmottagningen i smärtteamet.

Den sista veckan nu, så har jag haft en del ”påslag” – stress/ångestrelaterat, men det är hanterbart. Det är ju faktiskt också normalt i en förändringsprocess. En behöver gå igenom en del känslor för att bli redo för övergång till det nya.

Jag hoppas att det kommer en bra ersättare för mig sedan, när det närmar sig. För det är en härlig arbetsplats, ett riktigt givande arbete, med ett bra arbetslag. De har nu haft en psykolog på plats sedan sommaren 2018 och är van detta. Frihet för den som kommer att bygga sin egen mottagning inom ramen för rutinerna är stor. Samarbete mellan yrkeskategorier har fungerat mycket bra. Jag har jobbat utifrån Integrerad Beteendehälsa (eller Brief Intervention – kärt barn => många namn). Naturligtvis finns jobbiga situationer, och dagar även på min hälsocentral som jag jobbar på. Det vore riktigt konstigt annars. Det är liksom en del av livet och en möjlighet till personlig och professionell utveckling.

På rehabiliteringsmedicinmottagningen börjar jag 2022-02-21. Då har jag haft två veckors semester. Det blir bra med lite återhämtning.