13 juni

Det är nu 3 månader sedan den dag små diffusa symptom uppstod. En vecka senare drämde det till och blev rejäla luftrörsbesvär och hade jag inte haft astmamedicinering hade jag varit tvungen att uppsöka vården. Eller jag inbillar mig åtminstone att medicinerna hjälpte. Men jag har faktiskt inte upplevt full effekt som det brukar bli någon gång under hela våren. Så om medicinering med astmamedicinering hjälper så hjälper det endast marginellt. Jag tyckte mig bli symptomfri men efter några dagar på jobbet vände det igen. Hem och jobba hemifrån igen och fortsatte maxa astmamedicinering för att bli symptomfri igen. Men när jag kom gående i kulverten på sjukhuset när jag skulle tillbaka blev jag andfådd (den 14:e april) och en testning gjordes. Jag var positiv. Det är 2 månader sedan. Två veckor senare var jag dock negativ vid testning. Återhämtningen har varit och är trög. Jag är i sämre fysiskt kondition och har svårare med astmabesvären. Jag har varit och i viss mån är jag fortfarande trögare i huvudet och nedsatt koncentrationsförmåga, sänkta exekutiva funktioner jämfört med det normala. Den här resan har varit en resa som jag inte önskar någon annan, och då har jag varit en av de lindrigare drabbade. Det är ett virus man inte ska leka med. Hålla avstånd är viktigt, mycket viktigt.

Jag har varit i arbete på arbetsplats sedan i slutet av april och det är dags att gå på semester om en knapp vecka. 4 veckors semester. Förhoppningsvis orkar jag ta mig för att cykla, promenera, läsa ute i solen och kanske lite barnbarnsumgänge. Eventuellt om det blir regn, kanske jag kan ta mig för lite iordningsställande här hemma i form av städ och annat. Förra sommaren fick vi ju in nya möbler, sängar, köksbord och det blir storstädning, men detta år har vi inte några större möbleringar att göra.

Just idag ska jag låna hem ett barnbarn ett par timmar.