Jag testades i tisdags mot Covid 19

Detta för att avgöra om jag var negativ igen och i så fall återgå till arbetsplatsen. Väntan blev längre denna gång. Fick resultat torsdag morgon om att jag var COVID-19-NEGATIV. Skönt. Jag gick till jobbet – eller fick skjuts. Men var där några timmar. Har fortfarande mina vanliga astmabesvär men jag känner doft och smak och är inte andfådd på det oförklarliga sätt som tidigare.

Jag tror att jag blev smittad runt den 9-13/3-2020 men det baserar jag på när andningsbesvären eskalerade runt 19-23/3-2020 vilket höll i sig någon vecka. Då tog jag max-dos på astma—/allergi-medicinering. Smittan kan ha kommit från någon kontakt på jobbet, eller någon kontakt utanför jobbet. Det är oklart. Det är helt och hållet tiden som gör min egen bedömning. Jag blev ju inte testad innan den 14/4-2020 så det innebär att jag har varit utanför hemmet och på arbetsplats när jag har känt mig symptomfri ett par dagar fram till dess. Sista halvan i mars befann jag mig hemma, för att vara på jobbet en arbetsvecka därefter och sedan återgå till hemarbete en vecka då jag noterade mer symptom (andra) och var hemma en vecka, för att sedan ta mig till jobbet, men kände mig mer andfådd än vad jag borde vara, + lätt slemhinna. Jag blev testad den dagen (14/4-2020). Jag vet att ingen har smittats av mig på arbetsplatsen (hade ej fysisk kontakt och höll rejäl social distans i de flesta fall) samt genom testningar av enstaka personer som kan ha varit för nära.

Det slet jag med en del innan jag fick veta. Tänk om … jag har smittat folk runt omkring på arbetsplatsen, tänk om jag smittat annan än familjen. Familjen har med högsta sannolikhet smittats men har inte fått fullt så svåra luftvägsbesvär som jag fick i slutet av mars. Det var hemskt och min normala hosta (med slem) var lindrig jämfört med den torra luftvägshostan som kom av detta virus. Hade jag inte haft mina astmamediciner hade jag inte haft något val annat än att ta mig till sjukhus för bedömning och hjälp att andas. Kunde hantera det med hjälp av astmamedicinerna.

Jag noterade efter positiv testning smak/doftbortfall och smaken kom tillbaka mer och mer sista halvan av april. Om man tittar på min egen tidslinje så har jag om det stämmer varit smittad/sjuk åtminstone en och en halv månad.

Ett envist och oförutsägbart virus.

Snälla – om någon läser detta – om du har minsta lilla symptom – stanna hemma från jobbet. Du vill inte må dåligt för att du riskerat att smitta andra om du varit oförsiktig. Du vill inte att en riskgrupp eller äldre (helst ingen) ska smittas av din oförsiktighet. Håll social distans. Följ de riktlinjer som finns och om du har testats Covid-19-positiv så är det isolering i hemmet, gå inte ut i närvaro av människor. Håll dig inne. Dödstalen stiger – viruset är inte att leka med.

TILLSAMMANS KLARAR VI DET HÄR!