Igår blev det regn – idag är det sol

Som det ser ut blir det sol idag. Igår kom det … det där välbehövliga regnet. Det var skönt. Det behövdes. Det är måndag. Ny vecka. Ska sätta mig och kika lite på vad det finns för sommarlovsaktiviteter under juni/halva juli. Men inga stora planer. Att ha semester för mig är att ta dagen lite som den kommer. Känner jag för att dra igång en aktivitet – så gör jag det – annars låter jag det vara. Däremot behöver jag fokusera på någon form av träning för att få igång kroppen på rätt sätt. Har suttit för mkt medan jag jobbat och inte riktigt haft tid för att ta promenader och hålla igång träning. Det kommer att bli lite skillnad med det framåt. För att jag har möjligheter till det.

Balansen i vågskålarna är viktig.
Krav är bra och utmanande vilket i sig egentligen är motiverande.
Kontroll är bra om man inte har ett överdrivet behov av kontroll, i en situation där man inte kan få denna överdrivna kontroll.
Balansen mellan krav och kontroll är viktig.
För att orka med vardagens (arbetslivets och privata) krav behöver man tid för återhämtning, för träning, för vila, för roliga givande aktiviteter. För umgänge med familjen.
Om man ser till att skapa balans i vågskålarna klarar man av hög stress.