Zeref och Natsu

Våra nymfkakaduor har nog fått namn båda två. Vi är relativt säkra på att båda är pojkar. Den normalfärgade Zeref håller på att ruggar ur och i en grupp på Facebook ”nymfkakaduor” tror de att han kanske är kring 7-10 månader. Så att han än så länge har randiga stjärtfjädrar kommer av att han är ung än, men detta blir enfärgat gråsvart när ruggningen är över. Den andra, lutinon, Natsu, är ringmärkt som säger att han är född 15. Jag tror att det är en kille det med eftersom jag inte kan se en enda tendens till ränder på stjärtfjädrarna. Idag har båda börjat tjattra lite mer och verkar mer hemtama. Men jag har också stressat dem lite idag då jag skulle försöka fånga in Natsu för att kunna se ringmärkningen. Lyckades efter massor av tålamod. Efter det har jag stått länge och väl med armen i buren utan att försöka röra dem, för att de ska känna igen och även inse att jag inte är så farlig. 😉 De blev ju ganska stressade av att jag försökte fånga in Natsu. 😉