Nymfkakadua

Igår köpte vi två nymfkakaduor och starten för deras boende. De kommer att få fler saker i buren. Vi har namngett den ena Zeref. Den är grå, eller normalfärgad. Den andra har inte fått namn ännu. Den är vit, med gul tofs, röda kindfläckar. Jag kan inte vad färgerna kallas än, men håller på att undersöka detta. Den vit/gula är antagligen brokig för att jag tycker inte ögonen verkar röda (för då hade den varit lutnio har jag förstått). Tror att den är för ung för att ha en chans att könsbestämma ännu. Den grå skulle kunna vara en hona. Men även den är lite ung än. De hade bara varit på butiken någon vecka och var ”några veckor” när de kom. Om jag läser mig till när de är leveransklara så är det vid 10 veckor, så de bör vara kring 12 veckor. Så kom väl till världen kring 1 juli och kanske någon vecka senare.
grå_vit

Jag gick in på Arken Zoo i förrgår kväll. Gillar nymfkakaduor sedan tonåren då jag hade en som jag hade fått tam och som bland annat sa ”goddag goddag”. Men så kom barnen efter och blev minst lika kär i dessa två varelser som jag. Pappan i huset skulle helst vara djurfri helt. Vi har kommit överens om att det är jag och barnen som ska hjälpas åt med skötsel. Han ska inte behöva hålla på med dem. De är tysta och lugna, men de är väl inte hemtama ännu och därmed kanske lite försiktiga. De verkar inte rädda. Det ska bli roligt att följa dessa. Måste bara hitta på namn åt den vad jag tror är brokiga vit/gula. Den ser inte ut att ha röda ögon.
zeref_brokigYtterligare en bild. Zeref (th) och den vad jag tror är brokig (tv), som inte fått namn ännu. Det skulle kunna vara troligt att den icke namngivna faktiskt är lutino då jag läst mig till att de har röda ögon men ofta så mörkt röda att det kan vara svårt att se att de är röda.