Livet och döden

rasmusangelLivet och döden möts på något sätt idag. Jag väljer Livet genom att sluta röka och jag firar min sons 3,5 månader korta liv och hans dödsdag för 18 år sedan, samt minns pappa, då hans begravning var idag för ett år sedan. Livet och döden och kärleken till de man saknar möts idag. Här och nu! Idag slutar jag röka och den här gången har jag slagit till på stort med Champix, rökavvänjningsstöd samt att jag skriver dagbok privat men även online för att kunna återgå till den när det blir svårt. Jag har fem cigaretter kvar … som jag inte alls har någon större lust att röka. De kanske åker i vätska snart och kraschas för att sedan kastas. Jag trivs med livet och vill leva länge än. Steget jag har kvar är att lära mig leva utan att tillföra denna substans. Det kommer att gå bra. Jag har slutat cold turkey förr (tvärtav) utan hjälp. Det har ju gått det med.

Jag tror jag ska läsa lite idag också, men får se. Kan om jag vill ta en till dags vila utan problem.

11.30 slutade jag att röka och jag tänker hålla fast vid det beslutet en dag i taget. Första målet är 24 timmar. Andra målet är faktiskt 72 timmar. Därefter en vecka. Efter att en vecka har gått är det en vecka i taget till 4 veckor (eller en månad) har gått. När en månad har gått kör vi på en månad i taget till ett år har gått. Hela tiden att leva i nuet, medvetet närvarande i vad jag gör i detta nu. Samt acceptera att tankar kommer att komma och gå (på cigaretter och rökning) och att det kan jag egentligen inte göra så mycket åt. Däremot kan jag påverka vad jag gör åt det. Ofta är det någonting annat som jag egentligen behöver hantera när röksuget kommer som känslor och hunger t.ex. Så jag ska ta hand om hela mig istället för att röka. LIVET är valt!