Lite lugnare takt

Nu börjar det bli lite lugnare takt för stunden i studierna. Men det innebär inte att jag kan ta det helt lugnt eftersom jag har en omtenta att skriva innan jag kan fortsätta. Behöver göra mycket av det pluggandet så omgående som möjligt. Men har bara en pågående kurs som pågår resten av terminen. Så det ska gå bra. Det är inte så ofta jag skriver något nytt här egentligen. Jag har ju inte haft så mycket tid, men samtidigt har jag inte rutin att skriva och just för stunden har jag inte något större tema heller.

Sorg: Min svärmor dog den 15 januari och min svärfar dog den 17 mars. Sammanlagt blev det tre begravningar inom ett år. Pappas begravning 29 april förra året. Ett år imorgon. Pappa dog 25e mars. Så tre som lämnat oss på ett år. Det blir tungt av och till. Samtidigt rullar vårt liv på och ingen av dessa tre härliga människor hade velat att vi skulle deppa ihop och sluta leva. Tvärtom! De var fighters på sina egna sätt.

Idag har jag varit på mammografi. Får hoppas att det kommer ett rätt besked om ett par tre veckor. Jag har fått astmamediciner för att jag har trubbel med luftvägarna. Så man har nu koll på mig lite grann framåt för att bedöma om jag har KOL. Det är bara att hoppas att det inte är så. Jag kan inte göra gjort ogjort. Däremot kan jag förändra vad jag gör nu och framåt. Det är så jag får så lov att tänka. Och jag gör vad jag kan. Har slagit till med Champix för att få ett stabilt rökstopp och kommer att ta Champix under ett par perioder ca 24 veckor tror jag h*n sa, rökavvänjare att det kunde vara lämpligt.

Börja aldrig röka du som är rökfri. Sluta röka du som är ung. Det blir inte lättare med tiden. Att det är gott är en lögn. Att det stressar ned dig är en lögn. Att du blir mer koncentrerad blir långsiktigt sett en lögn.

Nä … det är dags. Imorgon 29/4 – ett år efter pappas begravning, på Rasmus 18-åriga dödsdag ska jag välja Livet. Jag hoppas … hoppas att jag inte är helt för sent ute.