Hinner inte ofta skriva

Jag hinner inte skriva så ofta. Men här är jag nu och ska försöka skriva lite.
Studentlivet är ibland tämligen stressande. Det är mycket kunskap som ska in på lite tid och samtidigt mycket praktiskt arbete som man vill göra med kvalité. Jag börjar kunna sänka stressnivån inom mig ganska bra numera dock. Plötsligt händer det så där i åttonde terminen. Jag måste fortfarande använda helger för att hinna ikapp det jag inte hinner på grund av pendlingen eftersom min kropp och hjärna inte riktigt synkar med att orka pendla – sitta på 1-2 föreläsningar – pendla och under pendlingen lyckad läsa och förstå i rörelse och ljudsorl. Jag kan plugga på morgonen ibland – men det förutsätter att jag inte är trött. Att pendla – det är väl det som egentligen är jobbigt med utbildningen. Jag är ju intresserad av det vi pluggar.

Den här terminen har jag inledningsvis haft mycket ångest och mycket stress i kroppen. Men kanske är det en tidsperiod som har utlöst det och inte bara en sak. Kanske var det vårens stress privat såväl som i studielivet som hann i kapp där i början av terminen och att jag genom allt som var under våren kunde hantera det annorlunda och därmed släppa det. Visst – stress/ångest kan ligga under ytan och lura nu med. Men den är inte alls så påtaglig som det har varit tidigare. Exponering släcker ut ångest och – ja – exponerar mig för ångestgivande situationer gör jag ju hela tiden.