Begravning

Igår, den 29e april 2015 var jag och min bror på min fars begravning. Det blev en fin stund med Brothers in Arms (Dire Straits) som ingångsmusik, Like a Bridge Over Troubled Waters (Simon & Garfunkel) under tiden vi tog farvälkistahuvudände, Candle in the Wind (Eric Clapton) som utgångsmusik. Vi hade även två psalmer. Prästen talade ett varmt fint griftetal för pappa och hade gjort det väldigt fint och genomtänkt.

När jag först kom in i kapellet fick jag en ångestkänsla och jag kände direkt att det var kopplat till Rasmus begravning. Det fanns lite tid kvar innan begravningen skulle börja så jag gick på toaletten och passade på att ta ett par lugna djupa andetag. När jag stod vid pappas huvudände och sa hejdå, var jag så nära tårarna som jag kan vara, men tillät mig bara att känna ledsamheten. Lät tårarna få finnas på insidan.
Att bara vi var där, kändes i stunden skönt, men samtidigt lite sorgligt för pappas skull. Men jag hade inte gjort annorlunda om jag hade fått tänka om. Jag tror inte att pappa ville att det skulle bli kistafotändeen större begravning.

Idag på morgonen ringde jag dock till pappas kusiner för att informera dem om vad som hade hänt eftersom dödsannonsen skulle komma ut i tidningen. Dagen idag har jag varit lite spänd till att börja med. Det var bouppteckning och det sista lite större momentet i denna resa. Det gick dock bra.

kistasnettEfter att min bror åkte hem har jag landat lite mer i känslan och kunnat lyssna på sångerna som får vara pappas sånger. Eller, två av dem. Jag har lyckats ta det lugnt och slappna av.

Det är första gången sedan pappa dog den 25e mars 2015 som jag kan känna att jag riktigt har slappnat av. I takt med dem infann sig dock en tomhetskänsla. Jag har nu inte några större bestyr att ta tag i, bara se till att allt ekonomiskt blir klart med räkningar som ska betalas och deklaration osv.

FARVÄL FAR!

DU FATTAS OSS!

<3

kistasidan