Skrivit nytt kapitel

Just nu har jag åtta kapitel varav jag inte är färdig med bearbetningen på tre troligen. Jag har X antal kapitel kvar i mitt ursprungliga manus, men historien blir annorlunda jämfört, så vi får se vad som blir kvar. Ett kapitel har jag skrivit till som jag inte är nöjd med. Eller så ska det vara som det blev plus miljöbeskrivningar och personbeskrivningar eller liknande. Varför börjar jag alltid i dialoger?

Skrivandet kan ibland vara lite jobbigt, då man faktiskt skriver karaktärer som har känslor och som agerar på olika sätt på grund av dessa känslor. När man skriver får man alltså (om man får till det) den känsla karaktären har, en stund. Beroende på vad man skriver då, kan det bli en tuff resa, skrivandet. Min resa är ganska tuff. Men jag pausar vid behov och kopplar bort karaktärerna.

Ibland är det svårt att tänka sig in i situationer och fantasin är inte alltid på topp. Men en berättelse bygger man på.

Imorgon är det praktik igen. Går in på näst sista veckan nu. Har en hel del att hinna med imorgon, och jag hinner kanske inte allt. Men det får så lov att gå. Annars får jag väl smyga iväg även på tisdag även om det är röd dag en sväng.