Öppnade romanprojektet

Jag har öppnat mitt romanprojekt som är under bearbetning. Historien är egentligen skriven en gång, men går igenom en bearbetning och det är ju helt annorlunda. Dessutom måste jag gå igenom och ändra till rätt tempus hela vägen. Jag har provat presens alternativt imperfekt, men har bestämt mig för imperfekt. Varva tempus är inte ok. Inser att jag har skrivit detta romanprojekt riktigt magstarkt. Det är riktigt jobbigt att gå igenom det. Avslöjar inte alltför mycket här.

Någon har frågat varför jag inte ger ut något av det jag har skrivit. Men jag har ju som sagt ett romanprojekt som jag har varit relativt tyst om handlingen i. Planen har varit att det skall ges ut, om jag får något förlag att ta det. Men perfektionist som jag är har jag svårt att låta det vara som det är, måste bearbeta en del och när jag bearbetar historien, så förändras den ju!!! Till det ännu mer magstarka, dels för att jag hittar nya scener och dels för att jag petar in lite miljöbeskrivningar vilket fördröjer känslan. Hej och hå!

En orsak till varför jag dragit på att skicka in något, eller egentligen dragit mig för att färdigställa romanprojektet, är att jag har lite emot en möjlighet/chans/risk/påfrestning att boken går hem och jag kan bli känd. Jag har ett problem där. Jag vill inte, eller vill jag, jag vet inte, nej usch. Jag har blandade känslor. Men jag tänkte ändå börja försöka ta mig igenom den där bearbetningen av texten och se var den leder.

Så här någon timme efter att jag skrev detta inlägg har jag rättat till alla tempusfel och läst igenom hela den bearbetade berättelsen och minns vad jag höll på att jobba ihop. Det krävs en hel del fantasi och att tänka som ett litet barn på fyra år skulle kunna tänka i vissa situationer, inte så lätt alltid.

Men nu har jag landat där jag senast slutade och får plocka fram mitt gamla manus, för att se var jag ska fortsätta. Grundberättelsen ska vara densamma … Det är lite roligt att ha det gamla manuset kvar, för när jag kikar igenom det så är det en stor skillnad. Det är svårt att inget berätta om handlingen just nu kan jag säga. 🙂