Utmaning

Gårdagens utmaning trodde jag skulle vara färden till köpcentret och risken att köpa cigaretter där. Men utmaningen kom efteråt på hemmaplan igen. Att abstinensens irritation och humörsvängning dök upp och den ambivalenta effekt det har på mig och på min man. Det är svårt att säga ”nej, jag vill inte ha …” när hela hjärnan och kroppen skriker: ”jag vill ha, kan du bara se till att köpa …”. Jag får hålla ut. Ett dygn har snart gått.

17.45
Det är lite jobbigt att stå emot impulserna att dra iväg och köpa cigaretter just nu. Men jag ska stå emot och hitta annat att göra.

19.25
Har varit ute tillsammans med maken för att kolla lite huruvida det behövde städas i ungdomsdelen i kyrkan. På väg hem skulle han åka och handla, men jag bad honom köra hem mig först ”två fötter på hjul”. Haha.

23.30
Mest suttit i soffan och skrivit dikter, läst dikter för att sedan se på Taken 2 tillsammans med maken. En action-thriller med mycket trauma i. Den rör sig kring en pensionerad CIA-agent med familj. Han är hjälten som i princip eliminerar allt motstånd på egen hand. Jag vet inte vad jag tycker om berättelser där det finns en hjälte som inte har några svagheter. Men antagligen har han en svaghet eller flera, som jag inte ser i filmens berättelse. Han tvingas i och för sig att använda sin dotter som hjälpande hand i berättelsen. Men det är hans vägledning som gör att hon kan hjälpa. Orsaken att jag har något emot de starka hjältarna är att det inte är realistiskt att en peson kan eliminera exakt allt motstånd på egen hand. Det blir alltför orealistiskt. Svagheten kan vara att inte hitta något annat sätt än att döda i och för sig. Nåja. Filmen fångar i alla fall min uppmärksamhet. Och … jag är ju rökfri. Snart dags att lägga sig. Eller det ÄR dags, men jag ska se färdigt filmen först.