I rätt andning

Idag började jag dagen starkt med att utsätta mig för fler sådana uppgifter som jag kanske har en del gransknings-/prestationsångest inför. Allt som handlar om att tala utifrån kunskap högt i grupp ger mig en känsla av hot. Inte så starkt numera och numera vet jag att hotet bara finns i mina tankar. Så jag gör vad jag skall i alla fall, väl medveten om att ångesten försvinner. Idag jämfört med igår, så kändes det faktiskt helt ok. 🙂 Jag noterade att jag andades lugnt före, under tiden och efter och det flöt på ganska ok. När jag får som mest känsla av ångest så brukar jag komma på mig själv med att hålla andan eller att jag andas så tyst och så lite som möjligt. En känsla av att inte vilja synas, av att hoppas bli bortglömd – osynlig. Det är gamla inlärda reaktioner som gett den effekten. Denna känsla av hot och att inte vilja bli sedd i olika sammanhang håller på att försvinna.

Idag är jag glad och nöjd över hela min dag. Inte nog med det så vaknade jag 30 min. före klockan ringde. Jag var pigg och valde att gå upp och inleda dagen med en dusch och ett par tre koppar kaffe. Det var kallt ute idag. Solen sken och vädret var vackert. Det är sådana här dagar man skall bevara minnet av – så klarar man av de jobbigare dagarna bättre.

Då kommer man in i rätt andning …