Välkomna!

Jag vill önska er alla välkomna hit till min hemsida/blogg! Det jag hittills har lagt ut är några sidor på temat sorg – då mer specifikt – sorgen efter ett älskat barn. Det barnet är den enda namngivna personen. Orsaken att jag lägger ut alla dessa sidor som är väldigt personliga är att jag tror att det kan hjälpa nydrabbade och deras anhöriga att läsa om sorg. Det finns många minnessidor/bloggar av föräldrar som har förlorat barn, men erfarenheterna är lika många och olika som det finns individer. Det jag skrivit i texterna är personliga erfarenheter, tankar och känslor och det lutar sig inte på någon teori i vetenskapen.

Idag studerar jag och mår bra i mig själv och förlusten har givit mig en erfarenhet och en styrka i mig själv i slutänden, paradoxalt nog. Det värsta som kan hända en vuxen människa har redan inträffat och jag har kommit igenom på andra sidan den mörka tunneln – så det finns hopp – du som är nydrabbad.

Jag har givit min hemsida/blogg namnet ”Acceptance – leva här och nu” och jag kallar mig Acceptance. Bloggen kommer att handla om att hålla sig just här och nu, inte i forntiden, inte med oro för framtiden, utan här och nu. Vi kan inte göra så mycket åt gårdagen, vi kan inte påverka alltför mycket av framtiden då vi inte vet hur lång framtid vi egentligen har. Så det vi kan göra är att vara i nuet och när livets stormar möter oss – svaja med i vinden – och acceptera att det ger oss känslor och tankar. En del av dem vill vi ha och behålla och andra vill vi helst slippa. Men vi får dem oavsett vad vi tycker.